BIOGRAFIE

ANTHONY’S PUTCH

 

In mei 2012 debuteerde Theun Supheert als zanger en liedjesschrijvermet Anthony’s Putsch. Anthony’s Putsch is een persoonlijke revolutie op de vierkante centimeter. Theun, al jaren actief als drummer, bewoog zich met deze formatie van het drumstel naar de frontmicrofoon. Hijneemt zijn beide zussen mee en brengt daarmee ook een kleine familiaire revolutie teweeg voor de Supheerts, die hun muzikale inborst tot dan toe goed geheim hadden gehouden.

 

Anthony’s Putsch maakte een vliegende start. De single The Worst Day werd veelvuldig gedraaid door Frits Spits en Hans Schiffers op Radio 2. Live werd er op de radio gespeeld bij o.a. Tros Muziekcafé en Nachtegiel. The Worst Day stond een half jaar lang in de Noord19, de hitlijst van Radio Noord en werd uiteindelijk uitgeroepen tot grootste hit van Groningen in 2012. Daarnaast werd er veel live gespeeld; onder meer op het Bevrijdingsfestival, Festival der Aa, Festifarm, Swingin’ Groningen, Eurosonic en Noorderzon.

 

In februari 2014 zag de EP Hapiness and other woes het levenslicht. Met daarop onder andere de single “King of the world”. Deze release ging gepaard met een clubtour en een druk festivalseizoen. Ook deze plaat bleef niet onopgemerkt. Anthony’s Putsch werd verkozen tot Radio 2 Talent en werd veelvuldig gedraaid op 3FM als Gerard Ekdoms persoonlijke favoriet.

 

In 2015 was het aanvankelijk even wat stil rondom de band. Theun is het afgelopen jaar vader geworden van Doris en was druk met het bouwen van een nieuwe studio. Maar tussen de poepluiers en de gipsplaten zijn er ook nieuwe nummers geboren. Anthony’s Putsch komt dus met een nieuw repertoire en een opzwepende liveshow die staat als een huis.

 

Anthony’s Putsch is: Theun Supheert – Lead vocals / Marielle Supheert – Backing vocals / Lienke Supheert – Backing vocals / Wietze Koning – Guitar / Remko Deijl – bas / Bert Kuipers – keys / Elmer Bergstra – Drums.