BIOGRAFIE

THE FUEL

 

Het was op een balkon in Athene Griekenland, december 2004, rond 04:00 uur, toen Arjen Rienks en Olly Smit een afspraak maakten. De drie weken durende Europese tournee met HERMANO (USA) en SPOILER (NL) kwam tot een einde. Na het samenspelen in talloze shows in de voorgaande jaren, nog versuft van de uitverkochte menigte in de zaal die avond, en enigszins verward van de combinatie hersenschudding en bier, maakte ze de belofte om een nieuwe band te starten. Ze deelden een wederzijdse voorliefde voor hoge energie, zware, blues en soul-geïnjecteerde rock. Die belofte was het begin van THE FUEL.

Na elkaar een tijd niet te hebben gezien herenigden ze in TROY TORINO (NL). Tijdens de nachtelijke uurtjes die de band doorbracht in een van de vele busritten stak de belofte van bijna een decennium geleden weer de kop op. Begin 2014 vonden Arjen en Olly dat het tijd was. Ze begonnen een samenwerking met oude vriend uit de scène genaamd Jordi Langelaan, multi-getalenteerd en een gevestigde muzikant en hoe handig, eigenaar van een eigen opnamestudio. Het trio repeteerden een paar maanden om de fundering te leggen voor nieuwe en eigen nummers in combinatie met het maken van een eigen sound.

Maar één stukje van de puzzel ontbrak.. Het powertrio ging op zoek naar uitbreiding in de vorm van een lead zanger. Arjen herinnerde zich een aantal tracks die een jonge kerel op zijn werk had gepost op Soundcloud en waar hij zeer overtuigend een aantal gevestigde blues tracks zong. Zijn naam was Jelle Klumpenaar, een ware ruwe diamand. Jelle werd uitgenodigd in de studio, waar hij (hij had nog nooit eerder in een microfoon gezongen, en hij was nog nooit in een opnamestudio geweest, laten we zeggen een beetje onervaren) leek te landen in zijn natuurlijke habitat. Hij zong bijzonder overtuigend, nam de uitdaging aan en met zijn rauwe sound, soulvolle melodieën en smaakvolle timing werd hij een essentieel bestanddeel van THE FUEL.

Het viertal sloot zich een aantal weken op wat resulteerd heeft in de 5-track EP: ADD FIRE TO THE FUEL (unreleased) in juli 2015.

Wij zijn van mening dat het luisteren naar muziek ons in staat stelt om terug te reizen naar die plaatsen in ons geheugen we het meest naar verlangen. Het herinnert ons aan de beste tijden van ons leven tot nu toe. Tot nu toe, omdat de beste tijd nog komen. Muziek is als het ware, THE FUEL voor onze verbeelding en we zijn vastbesloten om muziek te maken die als brandstof kan dienen voor jou verbeelding.

Laat ons jou brandstof zijn, dan hebben we samen de beste tijd van ons leven!

DE FUEL brengt je een dosis van HEAVY, BLUESY, SOUL geïnjecteerd ROCK. Een eigentijdse sound met vintage gevoel, eerlijk gebracht recht voor zijn raap!